Saxenda: Hoe snel kun je ermee afvallen? | 123apotheek.nl (2024)

Wil je weten waar je Saxenda kunt verkrijgen? Lees verder om te ontdekken waar je Saxenda kunt kopen en welke mogelijkheden er zijn. Daarnaast kun je ook overwegen om Saxenda online te bestellen. Door een korte (online) vragenlijst in te vullen en goedkeuring te krijgen, kun je een doktersrecept verkrijgen. Vervolgens wordt de medicatie veilig en snel (binnen 48 uur) door een erkende apotheek bij je thuis afgeleverd.

Wat is Saxenda?

Saxenda is een geneesmiddel dat wordt ingezet om af te slanken. Vaak wordt het door de artsen voorgeschreven bij mensen met overgewicht (obesitas) of in een lagere dosis voor diabetes mellitus type 2. Saxenda is een injecteerbaar geneesmiddel die je dagelijks moet injecteren. Het is een geneesmiddel met de werkzame stof Liraglutide en wordt vaak in combinatie gebruikt met een dieet.

Waarom val je af met Saxenda?

Saxenda is een geneesmiddel met de actieve bestanddeel Liraglutide, een GLP-1-receptor agonist (Glucagon-like peptide-1). Dit is een hormoon dat van nature al in het lichaam aanwezig is en betrokken is bij het reguleren van de eetlust. Bij het gebruik van Saxenda zorg je ervoor dat je de activiteit van GLP-1 verhoogt. Hierdoor zul je voor een veel sneller en langere tijd een voldaan gevoel krijgen. Je hongergevoel blijft dus voor een langere tijd weg, waardoor je minder zal gaan eten. Combineer je naast dit afslankmiddel ook nog eens een gezond eet- en leefpatroon dan zul je dus minder gaan eten en nog sneller afvallen.

Hoeveel kilo val je af met Saxenda?

Het verschilt per gebruiker hoeveel gewichtsverlies er met Saxenda wordt bereikt. Zo kunnen gebruikers zelfs in het begin 1 kg per week afvallen. Bovendien is er een 56 weken durende onderzoek geweest met twee groepen (een groep die Saxenda kreeg en een groep die een placebo kreeg). Uit dit onderzoek is gebleken dat Saxenda zeker effectief is bij gewichtsverlies. Maar liefst 63% van de deelnemers verloor meer dan 5% van hun lichaamsgewicht en 33% verloor zelfs meer dan 10% van hun lichaamsgewicht. Bovendien blijkt uit de onderzoeken dat dit medicijn het beste werkt in combinatie met veranderingen in levensstijl, zoals een dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Wie mag Saxenda niet gebruiken?

Saxenda is een geneesmiddel waarbij afvallen alleen mogelijk is als de BMI 27 of hoger is. Daarnaast moet dit in combinatie zijn met één van de gewichtsgerelateerde aandoeningen, zoals Dysglycemie, Obstructieve slaapapneu of Dyslipidemie. Of als je een BMI van 30 of hoger hebt. Verder wordt Saxenda niet aangeraden bij gebruikers die ouder dan 75 jaar zijn, last hebben van ernstige nier- of leverinsufficiëntie en wordt het afgeraden als je zwanger bent of binnenkort wilt worden.

Is Saxenda levenslang?

Saxenda is natuurlijk geen wondermiddel die obesitas in één keer kan laten verdwijnen. Het is belangrijk dat je tijdens het gebruik veel natuurlijke voedingsproducten eet en voldoende beweegt. Alleen dan zal dit medicijn optimaal werken. Houd er tevens rekening mee dat je dit middel levenslang dient te gebruiken om al je overgewicht kwijt te raken zonder dat er een vervelende jojo-effect wordt gecreëerd. Maar heb jij je streefgewicht bereikt en is je levensstijl ook dusdanig veranderd? Dan is het mogelijk om op dat gewicht te blijven zonder dat je Saxenda meer hoeft te gebruiken.

Hoe snel merk je iets van Saxenda?

Al eerder is er aangegeven dat het per gebruiker verschilt hoeveel iemand kan afvallen. Dit geldt ook voor het geval hoe snel iemand iets merkt van Saxenda. Vaak binnen 2 weken zal je merken dat je al begint af te vallen en kan het proces van afvallen wel 9 tot 12 maanden duren. Daarnaast wordt na 3 maanden verwacht dat je minstens 5% van je startgewicht zal kwijtraken. Mocht je na 3 maanden (12 weken) niet meer dan vijf procent van je lichaamsgewicht verloren zijn, stop dan met het gebruik van Saxenda. Dit is een indicatie dat het medicijn Saxenda niet voldoende voor jou zal werken.

Wat is beter Ozempic of Saxenda?

Beide geneesmiddelen behoren tot de klasse van GLP-1 medicijnen en zijn dan ook effectief bij ondersteuning van gewichtsverlies. Waarbij Saxenda (Liraglutide) een medicijn is dat gebruikt wordt voor de behandeling van obesitas en Ozempic (semaglutide) een medicijn is dat gebruikt wordt voor de behandeling van diabetes type 2. Verder is Saxenda een gelicentieerd injecteerbaar hulpmiddel bij gewichtsverlies en is Ozempic een off-label als het gaat om gewichtsverlies. Ondanks dat Ozempic een off-label is heeft het wel een hoger gemiddelde namelijk een gewichtverlies van 14,9%, terwijl Saxenda een gemiddeld gewichtverlies heeft van 10%. Houd er rekening mee dat er nog wel onduidelijkheden zijn wat het gebruik van Ozempic op langdurig gebruik voor het afvallen is.

Wat zijn de nadelen van Saxenda?

Naast de gewenste effecten van afvallen kunnen er helaas ook nadelen aan Saxenda vastzitten. Zo heeft Saxenda niet altijd een effectieve werking op mensen om te kunnen afvallen en kunnen er ook bijwerkingen aan vastzitten. Denk hierbij aan maagdarmklachten (braken, diarree, misselijkheid), Hoofdpijn, verminderde eetlust, droge mond, te laag bloedglucose, roodheid en irritatie op de geïnjecteerde plaats, verkoudheidsverschijnselen, wazig zien in het begin van de behandeling of in ernstige gevallen een schildklieraandoening, ontsteking van de alvleesklier of overgevoeligheid krijgen.

Waar kan je Saxenda kopen?

Saxenda is alleen op recept verkrijgbaar bij gecertificeerde apotheken. Je kunt het dus niet zomaar bij een drogisterij, als Kruidvat of Etos krijgen. Om een recept te krijgen kun je een afspraak maken bij de huisarts. Jouw huisarts zal tijdens het consult beoordelen of Saxenda voor jou geschikt is en het recept uitschrijven. Heb je echter geen tijd om langs de huisarts te gaan? Dan zou je het recept en het medicijn Saxenda ook nog online kunnen bestellen.

Via één van onze aanbieders op 123apotheek.nl kan jij veilig en vertrouwd een online consult aanvragen. Wij verwijzen je graag door naar deze pagina, Saxenda. Tijdens dit consult zal jij een korte vragenlijst naar waarheid moeten invullen, waarna een geregistreerde EU-arts deze in behandeling zal nemen. Hij of zij zal aan de hand van de ingevulde vragenlijst beoordelen of jij voor Saxenda geschikt bent. Verder zal je ook niet in aanraking komen met een fysieke arts.

Saxenda: Hoe snel kun je ermee afvallen? | 123apotheek.nl (2024)
Top Articles
7 Best 123Movies Alternatives in 2024: Free & Safe Sites
Top 123movies alternative sites for a similar experience
Archived Obituaries
Phone Number For Walmart Automotive Department
Kobold Beast Tribe Guide and Rewards
Eric Rohan Justin Obituary
Geodis Logistic Joliet/Topco
Is Sportsurge Safe and Legal in 2024? Any Alternatives?
Mustangps.instructure
Nesb Routing Number
Chuckwagon racing 101: why it's OK to ask what a wheeler is | CBC News
Braums Pay Per Hour
Jet Ski Rental Conneaut Lake Pa
18443168434
4302024447
More Apt To Complain Crossword
Chicken Coop Havelock Nc
Ts Lillydoll
Studentvue Columbia Heights
Nutrislice Menus
Eine Band wie ein Baum
Samantha Aufderheide
Empire Visionworks The Crossings Clifton Park Photos
The Weather Channel Local Weather Forecast
Drift Hunters - Play Unblocked Game Online
Chime Ssi Payment 2023
Chamberlain College of Nursing | Tuition & Acceptance Rates 2024
Lexus Credit Card Login
Wsbtv Fish And Game Report
Kabob-House-Spokane Photos
Margaret Shelton Jeopardy Age
Marokko houdt honderden mensen tegen die illegaal grens met Spaanse stad Ceuta wilden oversteken
This Is How We Roll (Remix) - Florida Georgia Line, Jason Derulo, Luke Bryan - NhacCuaTui
Florence Y'alls Standings
Ehome America Coupon Code
Vlocity Clm
After Transmigrating, The Fat Wife Made A Comeback! Chapter 2209 – Chapter 2209: Love at First Sight - Novel Cool
Cherry Spa Madison
Unifi Vlan Only Network
Infinite Campus Parent Portal Hall County
Japanese Big Natural Boobs
Worcester County Circuit Court
Tattoo Shops In Ocean City Nj
Craigslist Woodward
Craigslist Houses For Rent Little River Sc
Fluffy Jacket Walmart
Oakley Rae (Social Media Star) – Bio, Net Worth, Career, Age, Height, And More
8 4 Study Guide And Intervention Trigonometry
Diamond Desires Nyc
De Donde Es El Area +63
How To Connect To Rutgers Wifi
Www.card-Data.com/Comerica Prepaid Balance
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated:

Views: 6487

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.